STERK MET AUTISME

Wil jij dat de mensen in je omgeving je beter begrijpen? Of wil je dat het beter gaat op school of je werk? Als je de diagnose ASS (Autisme Spectrum Stoornis) krijgt roept dit veel vragen op. Wat houdt het precies in en hoe leer je ermee omgaan?

Samen met jou maak ik een persoonlijk plan en kijken we welke doelen jij wilt bereiken. Op een manier die bij jou past gaan we aan de slag om te zorgen dat jij groeit naar zelfstandigheid. We betrekken ook je gezin hierbij, zodat ook zij zich bewust zijn van wat autisme inhoudt en hoe je ermee omgaat.

Dat doe ik door middel van psycho-educatie, het aanbieden van handvatten en het geven van begeleiding bij allerlei dagelijkse bezigheden. Ik breng de situatie in kaart en bied je een luisterend oor. Ik richt me altijd op jouw zelfredzaamheid, zodat jij leert functioneren op eigen kracht. Zo voorkomen we dat je tegen muren blijft aanlopen of onnodig terecht komt in een complex hulpcircuit.

Speelt autisme een rol in jouw leven en ben je benieuwd of ik je kan helpen? Neem dan contact met mij op voor een kennismaking.

Contact