STERK IN SCHEIDINGSHULPVERLENING

Een scheiding zet alles op zijn kop. Zeker als er kinderen in het spel zijn. Willen je partner en jij uit elkaar of zijn jullie al gescheiden? En willen jullie goede afspraken maken over de toekomst? Leefsterk biedt scheidingshulp voor stellen die niet meer samen willen blijven, maar wel gezamenlijk het ouderschap willen regelen.

We zijn gespecialiseerd in de SCHIP-aanpak: een methode die (ex)partners helpt afscheid te nemen van de relatie en een nieuwe verbinding in het ouderschap vorm te geven. Want je kunt pas in harmonie verder als er ruimte is geweest voor rouw en herstel. De SCHIP-aanpak is ook geschikt bij een (dreigende) vechtscheiding, zolang jullie nog samen om tafel willen zitten.

 

Hoe verloopt scheidingshulp?

Na een scheiding ontstaat een nieuwe dynamiek: niet meer als geliefden, maar als ouders en ex-partners. De SCHIP-aanpak helpt stellen dit vorm te geven. SCHIP staat voor Samenkomen, Conflict- en verliesverheldering, Helpend horen, Integratie en Partners. In verschillende gespreksfases is er aandacht voor jullie liefde, conflicten, het afscheid van de relatie, wederzijds verdriet en herstel van het vertrouwen in elkaar. Zo groeit er een nieuwe verbinding: niet meer als geliefden, maar als partners in het ouderschap.

In de scheidingshulpverlening hebben we ook veel aandacht voor de kinderen. Hoe geef je het co-ouderschap vorm? Wat als jullie niet op één lijn liggen met de opvoeding? En hoe zorg je dat de kinderen zo min mogelijk last hebben van de scheiding? Dankzij onze expertise in kinderhulpverlening en gedragsproblemen kunnen we jullie hierin extra begeleiden, zodat jullie en de kinderen straks prettig verder kunnen.

Gaan jullie scheiden of zijn jullie gescheiden, en lukt het niet om goede afspraken te maken? Of ben je een professional en wil je ons inschakelen voor een gezin? Neem contact op voor meer informatie.

Contact