STAP 1. INTAKE AAN HUIS

Als je contact met mij opneemt reageer ik met een voorstel voor een kosteloos intakegesprek bij je thuis. Hierin bespreken we samen wat er aan de hand is, wat jouw gezin nodig heeft en wat de volgende stappen zijn. Er is geen wachtlijst, dus de begeleiding kan snel beginnen.

STAP 2. BEGELEIDINGSPLAN

Ik streef ernaar om zo snel mogelijk van start te gaan met de begeleiding. Samen stellen we een begeleidingsplan op, zodat je weet hoe ik jouw gezin ondersteun. Na een afgesproken periode en aan het einde van de begeleiding voeren we een evaluatiegesprek. Hierin bespreken we de ervaringen, aanpak en voortgang.

STAP 3. CONTACTMOMENTEN

We spreken samen af wanneer ik bij je langskom. Dat kan ook buiten kantooruren. Als ouder heb je een belangrijke rol in de ontwikkeling van je kind. Om die reden word je nauw betrokken bij de begeleiding en is het belangrijk dat je aanwezig bent tijdens de contactmomenten.

WAT KOST HET?

Dat ligt er aan of je de begeleiding zelf gaat betalen of dat je een verwijzing voor ambulante jeugdhulp hebt.

Beschikking Jeugdhulp

Er zijn verschillende gemeentes waar ik vanuit contract ingezet kan worden. Dit zijn o.a. Amsterdam/Amstelland, Zaanstreek/Waterland en Haarlemmermeer. De gemeente geeft een beschikking jeugdhulp af zodat een behandel en of begeleidingstraject betaald wordt vanuit het jeugdhulp budget van je gemeente. Wil je weten hoe dit werkt? Neem dan contact met me op via info@leefsterk.com

PGB

Vanuit een PGB (persoonsgebonden budget) kan Opvoedondersteuning vergoed worden. Een PGB is een budget wat je zelf beheert en waarmee je zelf jeugdhulp kan inkopen. Voor meer informatie over PGB en de werkwijze in het aanvragen en beheren. Zie www.pgb.nl

Zelf de behandeling of begeleiding betalen

Wil je direct aan de slag met de begeleiding van LeefSterk, zonder gebonden te zijn aan het beleid en de regels van de gemeente? Dan is zelf betalen de snelste optie.

  • Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend. Hier zitten geen kosten aan verbonden.
  • Het uurtarief van de begeleiding is €85,- per uur.
  • Het tarief voor reistijd naar en van jullie adres is €32,50 per uur
  • Een gemiddeld huisbezoek duurt ongeveer 1,5 uur.
  • Een afspraak kan tot 24 uur van tevoren kosteloos geannuleerd worden.

Vergoedingsmogelijkheden bij particuliere inkoop

Eigen onderneming

Als ondernemer zijn er mogelijkheden om onder bepaalde voorwaarden de kosten voor behandeling of begeleiding als bedrijfskosten af te trekken. Neem contact op met uw belastingadviseur of accountant voor meer informatie.

Via uw werkgever

Vaak reserveert een werkgever een opleidings- of begeleidingsbudget per medewerker. Vraag je leidinggevende of de bedrijfsarts naar de mogelijkheden. begeleiding kan bijvoorbeeld worden ingezet ter voorkomen van burn-out of bij persoonlijke blokkades die jou als werknemer belemmeren in het uitvoeren van je werk.

Via de ziektekostenverzekering

Particuliere gezinsbehandeling, opvoedhulp of begeleiding valt niet onder primaire ziektekosten en worden daardoor meestal niet (geheel) vergoed. Soms bieden verzekeraars een aparte vergoeding voor coaching. Bij je ziektekostenverzekeraar kun je informatie opvragen over de eventuele vergoedingen.

afspraak maken